Яка доля оленя, якого знайшли пораненим на Дубенщині (ВІДЕО)

Врятоване оленя. Фото - Суспільне Рівне

На Рівненщині на трасі "Київ — Чоп" інспектори патрульної поліції знайшли поранене оленя. За словами поліцейської Наталії Корж, на асфальті були сліди крові, а тварина лежала й не рухалася. Оленя прихистив у себе заступник голови Козинської громади Олександр Курсик.

Як почуває себе врятоване оленя й коли зможе повернутися в ліс, розповіли в "Суспільному".

У подвір'ї заступника голови Козинської громади Олександра Курсика живе поранене оленя. Тваринку приблизно о 05:00 у четвер, 11 квітня, знайшли на узбіччі інспектори патрульної поліції.

"Ми патрулювали як зазвичай, проїжджали й на узбіччі побачили, що лежить тваринка. Ми не зрозуміли, що саме за тварина, але спокійно лежить, не рухається. Під'їхали й побачили – це оленя. Були сліди крові на асфальті, ріг був пошкоджений, на ніжки тварина намагалися встати, але злякалась нас, намагався стати й відійти, скотився трошечки в бік, ближче до трави", — розповіла інспекторка патрульної поліції Наталія Корж.

Інспекторка патрульної поліції Наталія Корж. Фото - Суспільне Рівне

Жінка розповіла, що раніше рятувати тварин не доводилося:

"Спочатку не знали, що робити з тим оленям, водичка в нас була, якісь булочки. Спробували нагодувати й дати води попити, тому що не знали скільки часу знаходиться тварина на узбіччі".

Поранене оленя. Скрин з відео патрульної поліції - Суспільне Рівне

Заступник голови Козинської громади Олександр Курсик розповів, що до нього зателефонували з патрульної поліції та повідомили про оленя:

"Ми приїхали одразу, я взяв із собою ветеринара, привезли його сюди. Ось такий у нас є житель із четверга, маленьке оленя. Спочатку воно не ставало на ноги, зовсім не їло нічого, в суботу прийшло трошки їсти. У неділю їло, вже трохи почало ставати на ноги, на задні й на передню ногу. Та, що була підбита, то вона ще не стає — ще болить, половини рога нема".

Олександр Курсик. Фото - Суспільне Рівне

Ветеринар періодично оглядає тварину, повідомив Олександр:

"Треба тиждень-два, щоб хрящі зрослися, бо воно ж перебите, удар був сильний, лопатка потрощена в нього зверху".

Зі слів Олександра Курсика, у нього оленя перебуватиме до повного відновлення:

"Ще потримаємо його трохи, поки воно буде на ногу краще ставати. Будемо дивитися — чи в ліс випустимо, чи кудись інакше".

Раніше ми писали: Лежав на узбіччі й не міг підвестися: на Дубенщині патрульні врятували маленького оленя (ВІДЕО).

 

Читайте також