У Рівному після ДТП і тяжкого перелому підліток проходить реабілітацію

У Рівненській обласній дитячій лікарні лікарі-ортопед-травматологи, фахівці центру реабілітації та відновного лікування застосовують весь наявний практичний досвід і знання, щоб пацієнти мали можливість повністю відновити здоров’я.

Жовтень 2023 року 14 річний Владислав потрапляє в ДТП: складний уламковий перелом стегнової, великогомілкової кістки та перелом верлюгової западини справа, діагноз з яким хлопця тоді госпіталізували до Рівненської обласної дитячої лікарні.

В ургентному порядку, враховуючи стан пацієнта, переломи були фіксовані апаратами зовнішньої фіксації. Після стабілізації стану пацієнта, було проведено накістковий остеосинтез уламкового перелому великогомілкової кістки (мостовидна фіксація перелому). Лікування перелому стегнової кістки вирішено продовжити в апараті зовнішньої фіксації.

Процес відновлення після складного перелому може зайняти місяці. На першій світлині Владислав із завідувачем ортопедо-травматологічного центру, лікарем-ортопед-травматологом дитячим Ігорем Яковцем майже через 6 місяців від початку лікування. Він повернувся до Рівненської обласної дитячої лікарні для проходження курсу реабілітації.

На цей раз на хлопця чекала програма комплексної реабілітації: заняття з фізичним терапевтом, масаж, лікувальна фізкультура та фізіотерапія. На другому фото Владислав, саме під час одного із таких занять в центрі реабілітації та відновного лікування з фізичним терапевтом Андрієм Куровським. Працювали на збільшення обсягу рухів в колінному суглобі, збільшення сили м'язів в правій нижній кінцівці і покращення ходи.

Наступним етапом планується демонтаж апарату зовнішньої фіксації та повторний курс реабілітації.

Нагадуємо, консультації фахівців Рівненської обласної дитячої лікарні безоплатні за наявності електронного направлення від сімейного лікаря (педіатра) та за умови попереднього запису.

Читайте також