У російських пропагандистів "підгоріло" через демонтаж Шакирзяном пам`ятника в Рівному

Від початку повномасштабного вторгнення російські пропагандисти не оминають у своїх ефірах Рівне. Кожна подія, яка б стосувалась дерусифікації міста чи визначеної законом декомунізації у Рівному стає сенсацією на “болотах”. В центрі уваги російських пропагандистів постать Віктора Шакирзяна, який з приходом на посаду секретаря Рівнеради взявся робити те, на що не було наснаги у попередніх керівників міста. За кілька місяців він повністю завершив процес декомунізації міста, за що потрапив до списку російського ФСБ, як один з найбільш розшукуваних злочинців.

В переліку злочинів Шакирзяна, крім декомунізації міста, підтримка “боєвіков” ЗСУ та увічнення пам'яті загиблих захисників України, чим активно займається його благодійний фонд. Останньою краплею в тому, щоб назвати Шакирзяна найбільшим русофобом став демонтаж барельєфу і фігури радянських солдатів з постаменту на Пагорбі Слави.

“Падіння” на Пагорбі Слави стало останнім архітектурним комплексом, який у Рівному, підпадав під закон про декомунізацію. Тим самим Віктор Шакирзян завершив у місті процес позбавлення від тоталітарного радянського минулого. Саме через такий активний темп декомунізації в російських пропагандистів “підгорало” раніше, а падіння останнього “сєрпного” з імперської російської точки зору архітектурного комплексу викликало найбільш гостру реакцію у російських ЗМІ. Всі вони в один голос назвали це злочином київського режиму та сказали, а у Рівному головним ворогом путінського режиму називають саме Шакирзяна.

Нагадаємо, що після декомунізації погруддя Кузнєцова на рівненському кладовищі слідчий комітет росії ще у 2022-ому порушив проти Віктора Шакирзяна кримінальне провадження. До слова, саме Віктор Шакирзян став ініціатором та меценатом створення муралу Героїв Небесної сотні. Завдяки його сприянню на Театральній площі, де раніше розміщувалась меморіальна дошка радянським псевдо героям, з'явився мурал на честь загиблих захисників Маріуполя, рівнян бійців полку АЗОВ. Крім того, завдяки фінансуванню фонду Віктора Шакирзяна поряд з органним залом було відновлено мурал присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Читайте також