Мальви за вікном: у Рівному біля гуртожитку РДГУ росте клумба "бабусиних" квітів

Фото - липень 2023

Біля одного з гуртожитків РДГУ в Рівному можна знайти клумбу, яка є чи не найяскравішою ділянкою цієї вулиці. Квіти, які висадили на цій клумбі, є не надто трендовими, а для когось - "бабусиними". Саме у садах та квітниках бабусь у селі часто можна зустріти мальви. Ці квіти невибагливі у догляді, але не менш красиві та милі. Високі стебла мальв вкриті квітами-дзвониками різних кольорів. Вони створюють у монопосадках структурні високі форми. Втім, у міському озелененні їх використовують рідко.

Біля гуртожитку університету їх, вочевидь, висадили або працівники, або місцеві мешканці. Мальви мають властивість "насіватися" і від кількох кущиків можуть утворитися великі посадки.

Мрнулорічні фото клумби опублікували на сторінці NE:Urban у мережі та зазначили, що мальви «захищають» права мешканців міста на комфортне для них середовище:

1. Мешканці доглядають за благоустроєм. Залученість містян до створення середовища, в якому вони живуть – один з найважливіших принципів створення комфортного міста.

2. Біорізноманітність. Квіти приваблюють метеликів, бджіл та різноманітних комах, яких останнім часом в містах стає все менше.

3. Ознакування цільового призначення території. Доглядом за квітами мешканці ілюструють своє бажання бачити цю зону в майбутньому саме такою. Вони не хочуть тут черговий МАФ чи проїзд, вони потребують зелені та квітів.

Читайте також