На Рівненщині водія "Mercedes" оштрафували за ДТП із потерпілим

На Рівненщині винесли вирок водію, який п'яним скоїв ДТП із потерпілим. 

Як зазначається у вироку Гощанського райсуду, ДТП сталась 9 травня 2023 року о 19-ій годині на трасі "Київ-Чоп". Уродженець Здолбунова, керуючи автомобілем "Mercedes-Benz ML-320", рухаючись з боку Рівного у напрямку Гощі при перелаштуванні з лівої смуги у праву проявив неуважність та зіткнувся з автомобілем "Таврія", який рухався у попутному напрямку. 

У результаті чого водій останнього авто дістав травми середньої важкості. 

У суді обвинувачений визнав свою вину. За його словами, у цей час він обганяв колону вантажівок. Також він визнав, що п'яним сів за кермо. 

Як розповів потерпілий, обвинувачений прийшов до нього в лікарню на другий та попросив вибачення. На даний час він йому повністю відшкодував моральну шкоду у розмірі 8 тисяч доларів. 

На думку потерпілого, обвинуваченому можна було не позбавлення волі. 

Зазначається, що обвинувачений бере активну участь у житті громади, де він проживає, надає гуманітарну та фінансову допомогу ЗСУ та перераховує кошти військовим. 

Також відомо, що обвинувачений раніше судимий не був, має на утриманні неповнолітню дитину, працює заступником директора з виробництва ТОВ «Традекс Агрі». 

Відтак, суд визнав його винним у скоєнні правопорушення та оштрафував на 51 тис грн, а також позбавив його права керувати автомобілями на три роки. 

Читайте також