У нацпарку на Рівненщині показали, як квітують кущі серед лісу (ФОТО)

У серці національного природного парку "Пуща Радзівіла", навколо густого лісового комплексу та вздовж пішохідних троп, розквітає весняне диво - горобина чорноплідна. Її цвітіння створює неймовірний кольоровий плеск, який переповнює цей унікальний екосистемний острів життя.

"Коли весна оголює свою багатогранність, горобина чорноплідна розкриває свою красу на повну. Її дрібні білі квіти, схожі на зірочки, збираються в величезні ароматні суцвіття, що здавалися б навіть світилами, що освітлюють темний ліс", - пишуть на сторінці нацпарку у Фейсбуці.

Горобина чорноплідна зазвичай цвіте в кінці весни або на початку літа, залежно від місцевих кліматичних умов. Її цвітіння може починатися у травні та тривати до червня. Квіти горобини мають білосніжний колір та дрібні пелюстки, які збираються в густі суцвіття. Це вражаюче квіткове шоу приваблює багатьох комах, особливо бджіл, які збирають нектар і пилок, сприяючи запиленню рослини і формуванню плодів.

Цвітіння горобини чорноплідної в національному природному парку "Пуща Радзівіла" є не лише видовищем, але й показником життєдіяльності та різноманітності цієї унікальної природної території.

"Ця квітуча красуня нагадує нам про значення збереження та охорони природних угоджень, які надають нам не тільки естетичне задоволення, а й життєву силу та гармонію", - додають у нацпарку.

Читайте також