У громаді на Рівненщині безробітні облаштовують житло для переселенців

На Рівненщині безробітні облаштовують житло для переселенців.

Про це повідомили в Рівненській ОДА.

У Костопільській громаді облаштовують житло для ВПО у межах проєкту «Армія відновлення». До суспільно корисних робіт залучають безробітних. Житловий фонд планується розмістити в селах Яполоть, Великий Мидськ, Пісків і Пеньків.

Загалом із початку року регіональним управлінням Рівненського облцентру зайнятості до суспільно корисних робіт залучено 87 безробітних осіб.

Як відомо, така зайнятість передбачає розбір завалів, ремонтні роботи, підтримання в готовності захисних споруд цивільного захисту, а також діяльність щодо організації забезпечення життєдіяльності громадян, які постраждали внаслідок війни тощо.

Зареєстрованим безробітним, які до цього залучені, виплачується заробітна плата в розмірі не менше мінімальної. Окрім того, відтепер за виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту «Армія відновлення» можна отримати оплату до 1,5 мінімальних заробітних плат (до 12 000 грн).

Загалом із початку 2024 року в Рівненській області видано 1467 направлень на виконання такої зайнятості, укладено 152 угоди із замовниками. На рахунки роботодавцям для виплати заробітної плати безробітним, які беруть участь у виконанні таких робіт, спрямовано 13,1 млн грн.

Читайте також