Пішов із життя перший голова Кузнецовської міськради

Пішов із життя голова Кузнецовської міської ради першого демократичного скликання 1990-го року Володимир Феодосійович Веремчук.

Про це повідомив Вараський міський голова Олександр Мензул.

Серце Володимира Веремчука зупинилося на 75-у році життя.

Володимир Веремчук був головою міської ради з червня 1990 року до червня 1992 року. За чинним законодавством депутати Кузнецовської міськради від демократичних сил обрали його головою міської ради. Володимир Феодосійович - один із ініціаторів створення та перший голова Товариства української мови імені Тараса Шевченка, яке було утворене в березні 1989 року, делегат Установчого з'їзду Народного Руху України.

"Він був справжнім патріотом своєї країни. Саме за його каденції в липні 1990 року в місті Кузнецовськ на будинку міськради замайорів синьо-жовтий стяг. Після державного перевороту в москві 19 серпня 1991 року Володимир  Веремчук скликав сесію міськради, на якій депутати засудили прихід до влади "путчистів" і звернулися до голови Верховної Ради УРСР Леоніда Кравчука з вимогою не визнавати самопроголошений Державний комітет із надзвичайного стану (ДКНС) та жити за законами й указами Української РСР. На той час – це мужній вчинок і важливий крок на шляху до нашого державотворення", - ідеться в повідомленні.

Володимир Феодосійович проживав у Рівному, де його і поховають.

Читайте також