Пастора з Рівненщини звинуватили у сексуальних домаганнях до неповнолітніх

Пастора з Рівненщини звинуватили у сексуальних домаганнях до неповнолітніх. 

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського обласного об'єднання Української церкви ХВЄ. 

Йдеться про пастора із села Збуж Василя Кравчука. 

Як зазначає пастор українського походження Рассел Корец, священник їздив із проповідями по церквах та домагався до неповнолітніх. 

- Я спілкувався з багатьма особамии, які є жертвами, і ці факти, про які я дізнався, є жахливими, і їх достатньо, щоб ця особа сиділа у в'язниці до кінця свого життя. Йдеться про неповнолітніх та реальне реальне сексуальне насильство, - пише Рассел Корец. 

Аби дослідити всі ці факти, у ХВЄ створили спеціальну робочу комісію, яка зібрала та вивчила усі свідчення стосовно цього звинувачення. Це були особисті письмові та усні свідчення, передані служителями з різних церков та об'єднань України та закордону.

18 квітня для бесіди запросили й самого пастора. Йому надали докази, зібрані комісією та наголосили на аморальності таких дій. Василь Кравчук визнав свою вину.

Після чого обласна пресвітерська рада прийняла наступне рішення про позбавлення Василя Кравчука сану пастора, відстороненння його від всіх служінь та відлучення від церкви.

– Ми засуджуємо публічні маніпулятивні, перебільшені та зневажливі відеоматеріали, що є приниженням та дискредитацією церкви та її служителів.

Для нас вірність євангельським принципам правди, відкритості й готовності викривати будь-яку темряву є фундаментальними у служінні людям і Богу. Комісія залишається відкритою для остаточного впорядкування цієї справи, готова всебічно допомагати постраждалим та іншим залученим сторонам для оздоровлення та недопущення подібних випадків в майбутньому, - йдеться у повідомленні. 

Нині розслідуванням цієї справи займається ФБР. 

Читайте також