Водій, який у Вараському районі скоїв смертельну ДТП, програв апеляцію у суді

Водій позашляховика, який скоїв смертельну ДТП у Вараському районі, хотів оскаржити рішення суду. Внаслідок аварії загинув молодий мотоцикліст.  Втім, прокурори відстояли вирок - 4,5 років позбавлення волі.

Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

ДТП сталась 29 березня 2022 року. Тоді водій позашляховика марки «Jeep Grand Cherokee», не маючи посвідчення водія на право керування транспортними засобами, в с. Воронки Вараського району на нерівнозначному нерегульованому перехресті порушив правила дорожнього руху і допустив зіткнення із мотоциклом “Viper”.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 19-річний водій двоколісного засобу від отриманих травм помер у лікарні, а неповнолітній пасажир зазнав тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. Обидва юнаки їхали без мотошоломів.

У вересні 2023 року вироком Володимирецького районного суду водієві позашляховика призначено покарання у вигляді 4 років і 6 місяців позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки.

Захисник обвинуваченого, не погоджуючись із таким рішенням суду, оскаржив його до апеляційного суду, вказуючи на неповноту судового розгляду та невідповідність призначеного покарання встановленим обставинам справи і особі обвинуваченого.

Втім, Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи прокурора, пояснення потерпілих та дослідивши вирок в межах апеляційної скарги, залишив його без змін.

Читайте також