Військового на Рівненщині оштрафували на 17 тисяч грн за п`яну їзду

Військового на Рівненщині оштрафували за керування у нетверезому стані. 

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського апеляційного суду. 

Як зазначається, постанову суду першої інстанції він оскаржив у апеляційному суді. 

Представник військовослужбовця в апеляційній скарзі вказував на те, що складені працівниками патрульної служби поліції на його довірителя процесуальні документи не можуть бути належними та допустимими доказами його вини, оскільки вони складені не уповноваженою на те особою, а військовик у такій ситуації підлягав передачі Військовій службі правопорядку.

Місцевий суд визнав 52-річного військовослужбовця винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень, з позбавленням права керування транспортним засобом упродовж року.

Це судове рішення до Рівненського апеляційного суду оскаржив представник військовика, просив скасувати постанову місцевого суду, а провадження у справі — закрити.   

Відомо, що Mercedes-Benz 308, за кермом якої перебував військовослужбовець, працівники поліції зупинили цьогоріч 14 січня у селі Ясининичі. Попри полудень, у чоловіка були ознаки алкогольного сп’яніння, від нього відчувався запах алкоголю і поведінка була відповідною.

Водій відмовився від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння як на місці зупинки транспортного засобу, так і в спеціалізованому медичному закладі.

Це підтверджується сукупністю зібраних у справі доказів, серед яких — відеозапис з нагрудної камери працівника поліції, який із достатньою повнотою відображає обставини, за яких патрульні зупиняли транспортний засіб, спілкувалися з водієм і складали необхідні документи для скерування їх для розгляду до місцевого суду.

З огляду на всі ці обставини, суд апеляційної інстанції прийшов до висновку про відхилення апеляційної скарги та залишення без змін оскаржуваного рішення місцевого суду, як законного та обґрунтованого.

Апеляційний суд наголошує, що військовослужбовці, які керують транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, несуть відповідальність на загальних підставах. А покликання автора апеляційної скарги на те, що процесуальні документи при допущенні військовослужбовцями Збройних Сил України адміністративних проступків зазначеної категорії повинні складатися уповноваженою особою ВСП, як це передбачено ст. 266-1 КУпАП, — є помилковим. 

Читайте також