На Рівненщині стоматолога судили за ДТП, у якій загинула його дівчина

На Рівненщині винесли вирок водію, через якого загинула молода пасажирка. 

Нагадаємо, смертельна ДТП сталась близько 22.40 18 грудня 2023 року на трасі "Київ-Чоп" поблизу села Велика Омеляна. 

На той час 27-річний дубенчанин, водій автомобіля «Volkswagen Passat», рухаючись зі швидкістю 100 км за годину, не врахував дорожню обстановку та допустив зіткнення з напівпричепом тягача «Renault Magnum».

Кермувальник останнього, 34-річний житель Харківщини, через несправність вантажівки зупинився на узбіччі, включивши аварійну світлову сигналізацію, а для кращого розпізнавання — повісив на напівпричіп світловідбивний жилет.

Унаслідок ДТП 26-річна пасажирка, жителька міста Дубно, отримала тілесні ушкодження несумісні із життям та померла у кареті «швидкої» по дорозі у лікарню. 

У суді обвинувачений визнав свою вину. За його словами, у той день він із дівчиною, з якою проживав разом три роки, їхав з міста Житомир у місто Дубно. На ділянці дороги за містом Рівне він відволікся від керування, проявив неуважність та вчасно не побачив перед собою вантажівку, яка стояла на узбіччі. Чоловік додав, що побачив вантажівку вже на невеликій відстані перед собою та по центру свого автомобіля. Він намагався гальмувати та зміщатись вправо, однак уникнути зіткнення йому не вдалося. 

Після ДТП підсудний намагався надавати медичну допомогу потерпілій та викликав 103, однак, її життя врятувати не вдалось.  

- Вказана аварія для нього особисто є тяжкою трагедією, через втрату близької йому людини, він важко переживає те, що сталося. Звертався із вибаченням до батька жінки. У вчиненому щиро розкаявся. Також повідомив про намір вступу на військову службу до ЗСУ. Щодо покарання покладався на розсуд суду, вказуючи що сприйматиме таке, як необхідне для спокути ним вини за вчинене, - йдеться у рішенні суду. 

Батько дівчини розповів, що обвинувачений жив із йго донькою та планував на ній одружитись. Він підтвердив, що чоловік звертався до нього із вибаченнями, які він прийняв та до нього претензій не має. Просив не позбавляти обвинуваченого волі реально та суворо не карати.

Про обвинуваченого відомо, що він працює лікарем-стоматологом, чоловік вперше притягувався до кримінальної відповідальності. Також він добровільно робив внески на потреби ЗСУ - у 2022 році на суму 19 тисяч гривень, а у 2023 - на суму 58 тис грн. 

Також він заявив про намір вступити до ЗСУ, 

Відтак, Рівненський райсуд визнав чоловіка винним у скоєнні смертельної ДТП та засудив його до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

Водночас звільнив від відбування покарання з іспитовим строком у 2 роки. 

 

Читайте також