"Танцюють "Лускунчика": військовий з Рівного відмовився від роботи з відомими артистами

Військовий з Рівного Олександр Будько ("Терен"), який втратив на війні обидві ноги, відмовився від співпраці з артистами Катериною Кухар та Олександром Стояновим. 

Про це він розповів в інтерв'ю Розмова

Нагадаємо, у липні 2023 року Олександр став частиною балетного перформансу трупи United Ukrainian Ballet під час благодійних виступів у Каліфорнії та станцював на протезах. 

За словами Олександра, Кухар і Стоянов пропонували йому станцювати разом в одній із вистав, однак він відмовився після того, як дізнався, що вони заробляють на репертуарі з російським балетом.

«Саша Стоянов і Катя Кухар ставлять одну з українських вистав. Запрошували мене бути частиною одного з номерів. Ми довго все узгоджували, вони мені все гарно розрекламували. І нарешті мій друг Олексій потім скидає мені їхню програму на тур. У них там український прапор, все добре, і потім - Лускунчик, ще щось - стандартний російський балет. І я такий, стоп, почекайте, ви не казали, що будете це танцювати. Одним артистам забороняють на національному рівні танцювати російський балет, а інші артисти їздять за кордоном і заробляють на цьому чималі гроші, "захищаючись“ українським прапором. Типу ми підтримуємо Україну», — зазначив Терен.

Він додав, що його обурила пропозиція Кухар і Стоянова, які, на його думку, хотіли використати ветерана російсько-української війни, «щоб ніхто не докопався».

«Ще й хотіли затягнути ветерана, щоб закрити гештальт, щоб ніхто не докопався. Але ми заробляємо на Лускунчику, ну і що, що всім заборонено, ми - українська трупа, їздимо світом і танцюємо Лускунчик“. Тому Саша Стоянов і Катя Кухар, який я радий, що я з вами не працюю», - заявив Терен.

Зазначимо, що Кухар і Стоянов виїхали за кордон до початку повномасштабної війни і гастролюють світом із балетом. У репертуарі їхньої балетної трупи Grand Kyiv Ballet кілька російських балетів - Лебедине озеро, Лускунчик і Спляча красуня на музику Петра Чайковського. 

Читайте також