Рівненські школярі побували на екскурсії в обласному управлінні поліції: що показували дітям?

Неповнолітні мають знати свої права, але й виконувати свої обов’язки. Відтак, у рамках Всеукраїнського тижня права учням 9-10 класів Рівненської загальноосвітньої школи № 4 працівники обласного управління поліції провели пізнавальну екскурсію та наголосили на головних аспектах з питань реалізації, захисту прав людини та дотриманні чинного законодавства.

Першими, із ким познайомилися школярі, були працівники вибухотехнічного відділу ГУНП в Рівненській області.Як зазначив інспектор-вибухотехнік Олександр Ємець, нині трапляється дуже багато небезпечних знахідок, тож у разі їх виявлення у жодному разі не можна близько підходити, а тим паче торкатися до них. У таких випадках варто негайно повідомити відповідні спецслужби.

Далі знайомство продовжилось із кінологом та їх вихованцем спанієлем «Ельзою», яка продемонструвала своє вміння виявляти наркотичні речовини. Крім того, кінолог Людмила Козлюк зауважила підліткам, як варто себе поводити із собаками.

«Не варто торкатися до собаки без дозволу господаря, — зауважила Людмила Козлюк — У разі непередбачуваного нападу невідомою вам собакою, потрібно згорнутися, заховавши обличчя та шию, захищатися ліктем, по можливості відштовхувати тварину ногою».

Далі екскурсія продовжилась у тирі, де начальник відділу професійного навчання Андрій Шевчук пообіцяв, що через рік він дозволить школярам постріляти. Тож усі вирушили до спортивного залу, де кожен намагався показати свою фізичну підготовку та спробувати різні тренажери.

Останнім для відвідин став відомчий музей, де підлітки розглядали кожен експонат. Саме тут старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Надія Берлінець звернулась до підростаючого покоління та зазначила, що є профільні закони, які захищають права неповнолітніх, зокрема Закони України «Про попередження насильства в сім’ї» та «Про охорону дитинства».

«Я б хотіла наголосити на тому, щоб ви вивчали свої права, дотримувалися їх для того, аби в майбутньому виросли успішними людьми, побудували свої сім’ї, а відтак демократичну державу, — зазначила омбудсмен поліції Рівненщини — Водночас хочу звернути вашу увагу, що знати права – це добре, однак передусім потрібно й знати і виконувати свої обов’язки».

Усі емоції юні гості закріпили селфі на телефоні, спільним фото на згадку та словами подяки у книзі відгуків музею ГУНП в Рівненській області. 

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області

 

 

Читайте також