На Рівненщині судили солдата, який закликав до розстрілу нардепів

На Рівненщині винесли вирок старшому солдату, який закликав розстріляти народних депутатів. 

Як зазначається у вироку Дубровицького райсуду, обвинувачений служить на посаді номера обслуги 1-го мінометного взводу мінометної батареї та є учасником бойових дій.

Приблизно 28 липня 2022 року, перебуваючи на території Висоцької тегромади та будучи невдоволеним діючою владою в Україні та значними втратами ЗСУ, чоловік записав відео із закликом до розстрілу 450 народних депутатів. 

Після чого він переслав через Вайбер це відео своєму товаришу, який займає активну громадську позицію та адмініструє одну із груп у Фейсбук. Останній, нібито не будуючи обізнаним зі змістом відео, опублікував його на власній сторінці у ТікТок. 

Після чого відео було опубліковано і в інших соцмережах, зокрема і в Телеграмі. 

Обвинувачений визнав свою провину. Він пояснив, що через два дні попросив товариша видалити відео. Також він зазначив, що зробив для себе висновки, вказав, що має на утриманні двох дітей, 5 та 7 років. 

Чоловік просив суд не позбавляти його волі. 

Натомість прокурор просив суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі без конфіскації майна. 

Військовослужбовець раніше несудимий, за місцем несення служби характеризується позитивно. 

Відтак, його визнали винним у скоєнні правопорушення ч.2 ст.109 ККУ (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та присудили 1 рік позбавлення волі без конфіскації майна, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком в 1 рік.

Читайте також