На Рівненщині критично не вистачає психологів та реабілітологів

На Рівненщині планують покращити реабілітаційні послуги.

Про це повідомили в Рівненській облдержадміністрації.

На Рівненщині готуватимуть більше фахівців із реабілітації та розширюватимуть мережу надання таких послуг. Ідеться про студентів і спеціалістів, які вже працюють у цій галузі. Така робота буде впроваджена вже найближчим часом завдяки ініціативі Рівненської ОДА спільно з вишами області й керівниками профільних медзакладів.

«У кожному університеті області готують фахівців, які надають різні реабілітаційні послуги. Це психологи, психотерапевти, спортивні тренери, терапевти, ерготерапевти, реабілітологи. Маємо спільно консолідувати наші зусилля й напрацювання для ефективності надання таких послуг. На Рівненщині вже є певний досвід роботи з ветеранами, ще від початку АТО. Проте нині постало інше питання – надання комплексної, сучасної допомоги не лише військовим, а й членам їхніх сімей», - сказав в.о. начальника Рівненської ОВА Сергій Подолін.

Нагадаємо, Уряд розробив і впровадив програми, проєкти, які націлені допомогти соціалізуватися, здобути професію і працевлаштуватися захисникам і захисницям після повернення з фронту.

«Сьогодні на Рівненщині ветеранський простір повинен на 100 відсотків стати безбар'єрним. Усі послуги з реабілітації залежать від професійності фахівця. Це буде зовсім нова практика й нові форми навчання із залученням інноваційної складової. Будемо використовувати місцеві реабілітаційні центри як базу. Теоретична та практична складова – це єдине ціле», - розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Сергій Подолін зауважив, що нині в області критично не вистачає психологів, психотерапевтів і реабілітологів.

Читайте також