На Рівненщині 6 рибалок оштрафували на понад тисячу гривень

На Рівненщині з 1 квітня розпочалась нерестова заборона на вилов риби. У зв'язку із цим на території області екоінспектори посилили заходи контролю. 

З початку весняно-літньої заборони на вилов водних живих біоресурсів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу на водоймах Рівненської області:

встановлено 8 фактів порушень правил рибальства, фахівцями Інспекції до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 6 осіб на загальну суму 1020 грн, вилучено 200 м заборонених знарядь лову (сіток).

Так, 13-14 квітня поточного року під час чергового рейду поблизу селища Демидівка на Хрінницькому водосховищі (Рівненщина) у водоймі знайшли та вилучили 4 рибогосподарські сітки довжиною 200 м.

Знайдене знаряддя вилову риби державні Інспектори знищили, про що склали відповідний акт.

Нагадуємо, порушникам заборони на лов риби та інших водних біоресурсів може загрожувати як штраф, так і кримінальна відповідальність.

За порушення правил рибальства передбачено штраф від 34 до 680 гривень. Також за незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди, загрожує кримінальна відповідальність відповідно до статті 249 Кримінального кодексу України — штраф від 17 000 до 51 000 грн або до трьох років обмеженням волі з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Крім штрафу, за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

Читайте також