Мотлох конвертують у дрони для ЗСУ: У Рівному демонтували рядянський пам’ятник

На Пагорбі Слави у Рівному, відповідно до рішення виконавчого комітету Рівненської міської ради, демонтували барельєф та фігури радянських солдатів.

При цьому, жодних бюджетних коштів на знесення пам’ятника не було затрачено. Уламки - влада міста планує продати, а за виручені кошти - придбати дрони для Збройних Сил України.

Секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зазначає, місця, де був проведений демонтаж впорядкують, а після перемоги тут планують встановити меморіал присвячений полеглим, у російсько-українській війні, захисникам України.

“Продовжуємо процес декомунізації у Рівненській громаді. Сьогодні демонтували барельєф та фігури радянських солдатів, яких було встановлено до 40-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній Війні. Уламки будуть продані, і за виручені кошти плануємо придбати дрони для наших військових. Після Перемоги ми плануємо встановити на цьому місці монумент, присвячений Героям України, які поклали своє життя за незалежність нашої держави у російсько-українській війні. Маємо розуміти, що процес декомунізації є важливим кроком у розвитку нашого суспільства. Сьогодні наше завдання - відокремитися від минулого, щоб збудувати краще майбутнє, маємо рухатися вперед та приймати нові сторінки історії з відкритим розумом”, - зазначив Віктор Шакирзян.

Нагадаємо, на Пагорбі Слави також планують створити мистецький простір. За радянських часів там хотіли відкрити музей так званої Великої Вітчизняної війни, а тепер у планах ініціаторів сформувати творчий хаб «Деконструкції свідомості».

Читайте також