Лікарка з Рівненщини рятувала поранених, які евакуювалися з Ірпеня, Бучі та Гостомеля

Любов Ярмолюк – лікарка з ультразвукової діагностики Центру ендоскопічних та ультразвукових досліджень Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Жінка від початку російсько-української війни з 2014 року впродовж багатьох років рятує життя бійців.

Про це повідомив перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

З перших днів повномасштабного вторгнення медикиня перебувала в Києві на евакуації поранених з-під Ірпеня, Гостомеля, Бучі. Згодом, пройшовши вишкіл із надання медичної допомоги в польових умовах, лікарка з листопада 2022 року була зарахована в батальйон «Госпітальєри».

«Надавала медичну допомогу військовим 3 бату УДА та цивільному населенню. За 3 місяці 2024 року було евакуйовано 750 поранених із мінно-вибуховими травмами, відмороженнями, комбінованими політравмами, хімічними опіками різного ступеню важкості», – поділилася спогадами Любов Петрівна.

Нині медикиня повернулася до медзакладу. Вона проводить ультразвукове обстеження всіх органів і систем з доплерографією. Окрім того, долучається до ініціатив психологічного розвантаження.

Читайте також