Депутати Рівненської облради пропонують забирати у нетверезих водіїв транспорт

Конфісковувати у п'яних водіїв не тільки автомобілі, а й спецтехніку, таку як трактори – на користь Сил оборони України. Вчора Рівненська обласна рада підтримала таке звернення до Верховної Ради. 

Повідомляє голова Рівненської облради Андрій Карауш.

"Звернення – це позиція області, яку бачитиме парламент. Журналісти запитували, чи дають результат такі кроки. Відповідаю – дають. Зверненнями ми формуємо запит на дію, і більшість із того, що ми пропонували раніше, уже втілено в життя", - зазначає Карауш.

За його словами, проблема нетверезою їздою — очевидна. За даними патрульної поліції, у 2022 році в Україні склали 134 тисячі протоколів, у 2023-му – понад 151 тисячу.

"Щоб конфіскувати у нетверезого водія авто і передати у військо – треба зміни до українського законодавства. Тому у зверненні є пропозиція зробити цей крок. Наш надійний партнер — Латвія — уже передає Україні авто, які забрали у п'яних кермувальників.

У нашому зверненні також є пропозиція: якщо конфісковане авто для армії не підходить – продавати його на аукціоні і гроші віддати на ЗСУ", - додає голова облради.

Читайте також