Чим підживити помідори після висадки у ґрунт, щоб отримати гарний врожай

Розсаду томатів висаджують у відкритий грунт після встановлення стабільно теплої погоди з виключенням можливості поворотних заморозків. 7-10 піде на приживлюваність рослин в нових умовах і адаптацію до зовнішніх факторів: сонце, вітерець, температурні перепади.

Через цей час необхідно простимулювати зростання і розвиток внесенням органіки у вигляді настою коров’яку, пташиного посліду або зеленого добрива.

Не меншу цінність становлять готові мінеральні добрива

Сечовина, або карбамід — це азотне добриво швидкої дії. Його використовують для кореневої і поза кореневого підживлення томатів.

Нітроамофоска містить всі необхідні для розсади елементи: азот, калій, фосфор. Добриво використовується для внесення під корінь і для обприскування надземної частини. Кращий час застосування — період появи зав’язі.

Суперфосфат оптимальний для підживлення після пересадки розсади у відкритий грунт. До його складу входить фосфор, калій, азот, а так само кальцій, сірку та магній.

Агрікола містить збалансований набір елементів живлення: 20% калію, 20% фосфору і 13% азоту. А так само багато мікроелементи, необхідні для повноцінного росту томатів. Першу підгодівлю Агріколою проводять через 2 тижні після пікірування і тільки по вологому ґрунті.

Ефектон відноситься до органічних добрив і виявляється більш дієвим, ніж гній. Крім того, застосування Ефектона виключає можливість занесення в грунт насіння бур’янів і збудників хвороб, чого не скажеш про органічних добривах тваринного походження.

Препарат стимулює ріст розсади, розвиток кореневої системи, що забезпечує стійкість рослин до температурних перепадів іншим впливам зовнішнього середовища.

Атлет широко застосовується при вирощуванні розсади овочевих культур у домашніх умовах. Дія препарату спрямована на запобігання витягування стебла томатного куща, що вкрай небажано при утриманні розсади на підвіконні.

При використанні Атлета рослини стають сильними сильними, з добре розвиненою кореневою системою. Урожайність при цьому зростає на 30%.

На садовій ділянці найчастіше використовується перегній, компост і настої: коров’яку, пташиного посліду, кропиви, чистотілу, кульбаби та інших рослин.

Органічні добрива

Компост і перегній вносяться в грунт у незмінному вигляді, а настої розводяться водою в співвідношенні 1:10. Виняток становить добриво на основі пташиного посліду. Воно має більш високу концентрацію корисних речовин і витрачається в пропорції 1:15.

Внесення таких підживлень здійснюється в умовах відкритого ґрунту, а в домашніх умовах застосовують органічне добриво промислового виробництва — Біогумус.

Читайте також