24 млн за новий апарат: у міській лікарні Рівного тепер можна ліквідувати будь-яку патологію судин

Рівненській міській лікарні придбали новенький ангіограф за майже 24 млн. гривень. Половину коштів було виділено з державного бюджету та половину – з міського.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Віктор Іськів, договір на купівлю та встановлення апарату фірми «PHILIPS» уже підписано. Втім, потрібно підготувати спеціальний кабінет.

«Очікуємо з дня на день поставки. Є певна специфікація: під кожну фірму-виробника потрібно певне приміщення. Тобто, представники фірми, яка перемогла, виїжджають, дивляться на приміщення і дають рекомендації - озвучують свої технічні вимоги. Ангіограф починає працювати тільки після того, як підготується кабінет. Якщо все буде так, як плануємо, то на кінець лютого – початок березня вже запрацює новий апарат. Кадри є кваліфіковані. Сподіваюся, що це на якісно новий рівень виведе нашу міську кардіохірургію», - зазначив пан Іськів.

До слова, у 2016 році 5 місяців наявний ангіограф не працював. За словами медиків, він практично кожного року простоював, адже був привезений з-за кордону як бувший у використанні.

Довідково. Ангіограф — це унікальний апарат, на якому видно усю карту судин потрібного органа чи частини тіла. За допомогою цього сучасного методу діагностики на базі міської клінічної лікарні тепер можна продіагностувати і ліквідувати будь-яку патологію судин людського організму.
 

Читайте також