Замість монастиря - дитячий майданчик: рівняни виступають проти будівництва нового храму УПЦ МП

Фото - міська рада Рівного

Владислав Рудой зареєстрував на сайті міської ради Рівного петицію із проханням не допустити відведення земельної ділянки під будівництво монастиря УПЦ Московського Патріархату, на якій згідно генплану має бути дитяча та спортивна інфраструктура. Автор аргументує це так:

«На сайті Рівненської міської ради наявний генплан забудови мікрорайону "Червоні Гори", де на відповідній ділянці знаходиться стадіон, тенісний корт, медичний та торгово-побутовий центр, дитячий садок і т.д.

На генплані відсутній чоловічий монастир, який хоче збудувати релігійна громада Свято-Воскресенської парафії УПЦ МП села Корнина Рівненського району, для чого просить міську раду надати їй 42 сотки землі.

Даною петицією прошу не допустити надання ділянки релігійній громаді, натомість, виділити кошти з міського бюджету на розробку проектно-кошторисної документації для будівництва дитячого та спортивного майданчика (як перший етап). Також прошу провести переміщення земляних мас на даній ділянці для ліквідації стихійного сміттєзвалища, яке утворили мешканці.

Давайте вкладати кошти платників податків в майбутнє наших дітей, а не в майбутнє московського олігархату!». 

Генеральний план тут.

Крім того, рівнянка Наталія Охмак зареєструвала також петицію на сайті міськради із проханням встановити дитячий майданчик в мікрорайоні «Червоні гори»:

«Майданчик пропоную встановити поблизу футбольного поля, що по вулиці Смотрицького. Оскільки мікрорайон в нас великий і швидкими темпами розбудовується, дітей різного віку дуже багато, а гратись їм немає де. Прошу бути не байдужими до потреб дітей».

Підтримати петиції можна тут (від Владислава Рудого) і тут (від Наталії Охмак).

Читайте також