У Рівному в аптеці дітям продають заборонені ліки (ФОТО)

фото - Фейсбук

В різноманітних соціальних мережах неодноразово висвітлювалась інформація щодо ряду аптек, які збувають наркотичні/психотропні речовини без рецепту. Тому активісти вирішили перевірити на власні очі так це, чи ні, пише Rivne City.

"Ініціаторами акції виступив Національний Корпус та ГО «Здорова країна». 

Перша контрольна закупка здійснювалась у аптеці, що знаходиться за адресою м. Рівне, вул А. Мельника 16. 

Тоді ж, представникам даних організацій вдалось без жодних проблем придбати Неогабін та Кодтерпін — препарати, які відпускаються тільки за рецептом ! ( прихована відеозйомка буде викладена дещо пізніше)

Дуже легко для дорослих чоловіків... а чи так легко для дітей? 

Наступного дня проведено другу контрольну закупку. Але дитиною. 

15- річний школяр з легкістю придбав дві пігулки Лірики ( про всі властивості даних препаратів повно інформації в інтернеті). 

Відразу було проведено збір підписів серед місцевих жителів щодо закриття даної аптеки. Здивувало те, що більшість знає про цей збут і не вірить в те, що можна щось зробити! Лише за годину було зібрано понад 100 підписів. 

Хочемо зауважити, що аптека знаходиться поблизу 25 школи... це означає що? Якщо наш 15-річний учасник експерименту без труднощів придбав препарати, які відпускаються лиииише за рецептом.. де гарантія того, що не продадуть вашій дитині!?

Кожного дня, кожнісінького дня діти бачать навколо шприци, пластинки від наркотичних препаратів.

Тому проведена акція прямої дії. 27.09 Національний Корпус спільно з ГО «Здорова Країна» намагались поспілкуватись з персоналом , який не пішов на контакт. Ні власники, ні персонал. На контакт лише пішли правоохоронці.

Вам досі на це байдуже? Те, що під дією наркотичного сп‘яніння, під дією «ломки» досвідчені наркомани ладні на все. А діти? Ви подумали про дітей? 
Це не аптека. Там працюють не фармацепти, а бариги в білих халатах! Досі терпіти!"

Читайте також