На Рівненщині триває профорієнтаційний конкурс

На Рівненщині стартував 3-й етап масштабного інноваційного проекту з профорієнтації для учнівської молоді «Знай і люби свій край». І перший зональний тур відбувся у Вараші.

У Вараській музичній школі зустрілися п’ять команд з північних районів області: команда «ПрофіАтом» (м.Вараш), команда «Веселики Полісся» (Володимирецький район), команда «Лайдаки» (Дубровицький район), команда «Варта» (смт Рокитно), команда «Веселі туристи» (Зарічненський район).

Заступник директора  Рівненського обласного центру зайнятості Тетяна Новорок як голова журі відкрила захід, привітала присутніх та побажала командам успіху та перемоги, наголосивши на важливості цього Проекту: «Кожна людина, яка народилася в певному місці, повинна знати свою історію, історію свого краю, звідки пішли її корені для того, щоб бути патріотом України».

Метою профорієнтаційного проекту є формування відповідального ставлення молоді до планування професійної кар’єри за рахунок розширення знань про світ професій та спеціальностей, їх орієнтації у виборі майбутньої діяльності на потребу місцевого та регіонального ринку праці, привернення уваги до одного з перспективних напрямків економічного розвитку області – туризму, сприяння національно-патріотичному вихованню дітей шляхом підвищення їх поінформованості про соціальний та економічний розвиток рідного краю, його природні ресурси, історичну та культурну спадщину.

Команди виступили з презентацією категорії «Кращий туристичний маршрут», де показали туристичну привабливість свого краю, його унікальних природних та культурно-історичних пам’яток. У категорії «Кращий гід-екскурсовод» капітани команд влаштували віртуальну екскурсію своїми маршрутами, використовуючи результати пошуково-дослідницької роботи команди.

А в холі музичної школи розгорнулася PR-компанія щодо рекламування кожної команди свого маршрутного шляху за допомогою різноманітних та різноформатних рекламних продуктів.

Захід відбувся у конкурсному форматі. Отож, за підсумками виступів журі визначило переможців. Перше місце здобула креативна команда «рокитнівських профікемпівців» «Варта».

Такі зональні тури ще відбудуться у Здолбунові – 21 листопада, в Костополі – 28 листопада та в м.Дубно – 30 листопада.

Команди-переможці цих округів зустрінуться на змаганнях обласного рівня у лютому-березні 2019 року.

 

Довідково: Проект розрахований для впровадження у 2018-2019 рр. і орієнтований на привернення уваги шкільної молоді до туризму, як одного з важливих чинників економічного та соціального розвитку регіону і України вцілому. Команда-переможець з Рівненської області матиме можливість взяти участь у міжрегіональному проекті «ПрофіКемп», який заплановано на травень-червень 2019 року і до якого будуть залучені ще команди Закарпатської, Львівської та Херсонської областей.

Повідомляє Рівненський обласний центр зайнятості

Читайте також